Συνάδελφοι, ο κοροναϊός δεν έφερε μόνο προβλήματα στην υγεία μας, αλλά αποτέλεσε και το εφαλτήριο για να φέρει περαιτέρω προβλήματα στον κόσμο της εργασίας (εργοδοτική αυθαιρεσία, εντατικοποίηση, απολύσεις, ενίσχυση της ελαστικής εργασίας, μείωση των μισθών,  σκέψεις για αναστολή δώρου Πάσχα, κ.ά.).

Η υγειονομική κρίση δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μετατραπεί σε ευκαιρία για περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αυτή η κρίση θα είναι μακρά, πολύ δύσκολη και πολύ πιο έντονη από κάθε άλλη κρίση που έχουμε ζήσει μεταπολιτευτικά

Οι εργαζόμενοι,  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμα και σ’ αυτή την κρίση δεν είναι μόνοι και μόνες τους.

Σε αυτό το πλαίσιο με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συναδελφικής αλληλεγγύης για αυτές τις κρίσιμες και πρωτόγνωρες για όλους μας στιγμές , η ΟΣΕΓΟ ζητά από τους συνάδελφους να μας ενημερώνουν, για τυχόν αντεργατικές παρεμβάσεις για οποιαδήποτε παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων και των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας. Για να μπορέσουμε να σταθούμε αρωγοί διπλά στους συνάδελφους που θα τύχουν τέτοιων αντεργατικών συμπεριφορών.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που θέλουν να μας ενημερώσουν για προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο δουλειάς τους να μας στείλουν  μήνυμα στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.