Ο συμβολισμός της εργατικής Πρωτομαγιάς φέτος είναι η πάλη για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα εργατικά δικαιώματα και διεκδικήσεις των εργαζομένων. Παλεύουμε για τη ζωή μας, υπερασπίζουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας!

Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2020, ημέρα αγώνα της Εργατικής Τάξης, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η πάλη των εργαζομένων για ισότητα και δικαιοσύνη συνεχίζεται αδιάκοπα.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, γεννά εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων στη χώρα μας , βαθαίνει τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, εντείνει την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, θυσιάζει τις ζωές των εργαζομένων για να διασωθεί ο πλούτος των λίγων. 

Η κυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου επιβάλλει αναστολή και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων ενώ την ίδια ώρα ενισχύει σκανδαλωδώς τους  επιχειρηματικούς ομίλους, κάνοντας  ΣΕΒ και μεγαλοεργοδότες να  τρίβουν τα χέρια τους, για τις δυνατότητες κέρδους της επόμενης μέρας.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται τώρα να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας, την ενότητα μας, τις διεκδικήσεις μας για να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας, τη δημόσια υγεία και παιδεία , τις θέσεις εργασίας μας, τη ζωή με αξιοπρέπεια. Η συνδικαλιστική δράση δε μπαίνουν σε καραντίνα…

Την 1η Μαΐου, απεργούμε όλοι στο πλαίσιο της 24ωρης Απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, σηκώνουμε τη γροθιά και χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον τομέα της υγείας, της φροντίδας και άλλων τομέων της εργασίας όπως τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα σούπερ μάρκετ, τους και τις ταχυμεταφορείς, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις εταιρείες logistics, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα, τους τηλεργαζόμενους και τις τηλεργαζόμενες, τους και τις τεχνικούς τηλεπικοινωνιών, τους απασχολούμενους και τις απασχολούμενες στις ψηφιακές πλατφόρμες και στις νέες τεχνολογίες, κ.λ.π, των οποίων η εργασία είναι απαραίτητη για τη διάσωση ζωών και την παροχή ζωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των ΠΝΠ που καταργούν βάναυσα      εργασιακά δικαιώματα.
  • Να γυρίσουν στην εργασία τους όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.
  • Μέτρα προφύλαξης για όλο το λαό! Ειδικά μέτρα στα σχολεία και τους εργασιακούς χώρους. Να μη γίνει χρήση για κανέναν εργαζόμενο της κανονικής άδειας να ισχύσει η «ειδική» άδεια.  
  • Κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων

Σήμερα καλούμαστε να αγωνιστούμε για δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες και οπισθοδρομούν και πάλι.

Όλοι μαζί να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται.

 

Όπου κι αν είμαστε και ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, ζούμε σε έναν κόσμο.

Τα συνδικάτα γνωρίζουν ότι η αλληλεγγύη λειτουργεί!

Για τα συνδικάτα είναι καθήκον η αλληλεγγύη να λειτουργεί για ολόκληρο τον κόσμο!!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!!

Ζήτω οι εργατικοί αγώνες!!