Πανελλαδική Απεργία

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της ΟΣΕΓΟ αποφάσισε να συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβριου 2022.

Συναδέλφισσες -συνάδελφοι Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ.

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ και για ΟΛΟΥΣ! Θέλουμε πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας!!

Οι τιμές στην ενέργεια,τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης μας οδηγούν στη φτώχεια,την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μας λέει ότι η αύξηση μισθών δεν είναι αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής,με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών να αυξάνονται .Καταλήγουμε να αυξάνονται οι ανισότητες, να πλήττονται περισσότερο οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι κ τα ευάλωτα νοικοκυριά.

 

Η κυβέρνηση αντί να καταργεί/περιορίζει συνδικαλιστικά δικαιώματα,συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κανονισμούς,πρέπει να προωθήσει άμεσα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για κοινή ευημερία.

Οι εργοδότες και η Κυβέρνηση έχουν ευθύνη να λάβουν επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής διασφαλίζοντας αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη στήριξη για οικογένειες που αγωνίζονται άνισα απέναντι στην κρίση, ανώτατο όριο στις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών και δίκαιη φορολογία.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού σε Ευρωπαϊκά επίπεδα , η επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Αύξηση των Μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας για να καλυφθεί η αύξηση του κόστους ζωής και να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη, καθώς και μέτρα για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως τον καλύτερο τρόπο για την επίτευξη δίκαιων αμοιβών και βιώσιμης οικονομίας.
  2. Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας. Απαγόρευση των αποσυνδέσεων.
  3. Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σ’ αυτή την κρίση.
  4. Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής καθώς και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο).
  5. Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

 

  1. Μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Αγοράς Ενέργειας. Ν’ αναγνωριστεί ότι η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και να υπάρξουν άμεσες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της κρίσης.
  2. Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα στοχεύσουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.